e-Qysh?

e-Qysh të tregon qysh me ja bo!

Qysh lidhet krevata?

Krevata e lidhurHyrje

Mëso artin e lidhjes së kravatës me nëntë hapa të lehtë. Edhe nëse veq ke fillu me bart kravat; apo veq e bart her pas here; apo ndoshta edhe je veteran i krevates duke kërkuar një teknikë më efikase, këtu e-Qysh mund të ju ndihmoj. Ky artikull ju mëson se si të lidhësh krevatën në të ashtuquajturën nyje e thjeshtë apo Nyja e Shkollovanit, kjo nyje përgjithsisht pranohet të jet mënyra me e lehtë për të lidhur krevatën. Por, duke u nvar nga stili përsonal u juaji, llojin e trupit, dhe stilin e preferuar të këmishës, lidhja Vindsor, Gjysmë Vindsor apo Bou Tie mund të të përshtatet më mirë. Dhe e vetmja mënyrë të dish është ti provosh të tërat dhe të shikosh se cila të përshtatet më mirë.

Udhëzimet

Hapi Parë

Ngriti jakat e këmishës dhe mbështjell krevatën prapa rreth qafës. Fundi e gjërë e krevatës duhet të jet e varur gati për dy herë më poshtë se sa fundi i ngusht i krevatës.

Hapi Dytë

Mbështille dy her fundin e gjërë në fundit e ngushtë disa centimetra përfundi qafës. Fundi i gjërë duhe të përshkoj më së pari mbi fundin e ngusht.

Hapi Tretë

Pasi të kesh mbështjellur fundin e gjërë për të dytën her, fute prapa formes V të bërë nga laku pjesërisht e formuar.

Hapi Katërt

Fut fundin e gjërë në nyjen e përparme.

Hapi Pestë

Ngadal tërhiq të poshtë fundin e gjër dhe të ngusht deri sa të shtërngohet nyja.

Hapi Gjashtë

Mbaje fundin e ngusht te krevatës pëderisa e tëheq nyjen gjer në qafë.

Hapi Shtatë

Tash shiko punën që ke bër. Nëse fundi i ngushtë është më gjatë se fundit i gjërë, zgjidh krevatën dhe fillon nga e para, kësaj radhe me fundin e gjërë të varur më poshtë se herën e parë.

Hapi Tetë

Apo, nëse fundi i gjërë është i varur shumë poshtë, zgjidhe krevaten dhe filli nga fillimi kësaj radhe me fundin e gjërë të varur më lartë se në herën e parë.

Hapi Nëntë

Pasi të jesh i knaqur me mënyrën e lidhjes së krevatës, lëshoi jakat poshtë dhe shkelja.

Këshilla & Paralajmrime

 • Kur të zgjidhësh krevaten, bëje sipas udhëzimeve të lidhjes por nga prapa në vend se të tërhjekësh fundin e ngushtë nga nyja. Përndrsyshe mund të shtrembrosh formën e krevatës. Dhe, po, si ta zgjidhësh krevaten është me rëndësi të njejtë me atë se si ta lidhësh.

Shiko këtë video

A ju pëlqeu, nëse dini ndonjë mënyrë më të mirë tregoni në komente 🙂

Advertisements

October 7, 2007 - Posted by | Moda

4 Comments »

 1. shummm flmmm se u msova tasHH

  Comment by tinxa | September 24, 2008

 2. o shum faleminderit se nuk disha me lidh uuuuuuuuahhahah:D:P

  Comment by jajajajaj | December 26, 2008

 3. aiiiii kesh tu lexu per lidhjen e pejes kur po e shoh lidhja e kravates ,e thash hajt ta msoj se kurr as bait skom dite me ia lidhe e tash as burrit ke ka em lshon se sdisha me ia lidha kravaten em keni shpetu flm shume 😀

  Comment by bora | March 18, 2009

 4. shume najs flm shume aaa

  Comment by bora | March 18, 2009


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: